Duurzaamheid

Duurzaamheidscommissie

De Duurzaamheid Commissie Meander1 heeft van het bestuur de opdracht gekregen om de haalbaarheid van diverse duurzaamheidsmogelijkheden te onderzoeken, alsook uit te zoeken wat toekomstige veranderingen op dit gebied voor de eigenaren gaan betekenen. Duurzaamheid betekent hoofdzakelijk dat alle eigenaren samen er voor zorgen dat Meander1  energiezuinig is èn dat er zo min mogelijk energie van buitenaf nodig is. De door de duurzaamheidscommissie verzamelde artikelen en rapporten dienen als input voor de gesprekken en discussies die in VvE Meander 1 de komende periode gevoerd moeten gaan worden over welke richting we gezamenlijk op willen.

De afgelopen jaren zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd met als doel de energierekening omlaag te krijgen voor voornamelijk de algemene ruimtes. Zo zijn er in 2013 zonnepanelen geplaatst op de daken van huis 9 en 10,  deze panelen leveren veel elektrische energie op.

Daarnaast is een groot deel van de algemene verlichting vervangen door energiezuinig LED’s . De ventilatoren, die veel energie gebruiken (zoals in de parkeergarage), worden nu met tijdschakelaars geschakeld om energie te besparen. Gezien de totaalrekening over 2018 is de externe energiebehoefte en ook de rekening duidelijk omlaaggegaan.
Voor nu (2019) hebben meer zonnepanelen, betere isolatie, de aardgas transitie en het elektrische rijden (oplaadpunten) de volle aandacht.

Deze pagina geeft toegang tot allerlei informatie waarvan de Duurzaamheidscommissie meent dat ze van belang kan zijn voor de appartementseigenaren.
Via onderstaande buttons is deze informatie bereikbaar.

Leden van de Duurzaamheidscommissie zijn:
David Smidt van Gelder
Ewout Verweij
Hans Duivenvoorden
Monique Edelschaap
Harriet Sjerps
Volkert Stolk

De Duurzaamheidscommissie is te bereiken via duurzaamheid@meander1.nl

In januari 2021 verschenen er 2 belangrijke publicaties omtrent een gericht duurzaamheidsonderzoek van het Meander 1 complex. Klik op de titels voor toegang tot de rapporten,

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                         

 

                               

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Inhoud is beschermd