Handleiding Parqy

Parqy

PARQY

Parqy is het parkeerplaats reserveer systeem binnen de VvE Meander. PARQY is bruikbaar op alle soorten apparaten (laptop, desktop, tablet en smartphone). Je kunt in PARQY per kwartier een parkeerplek inhuren of verhuren.Dit document geeft een korte opsomming van de functies van PARQY. Alle feedback is welkom zodat PARQY verder kan worden verbeterd. Feedback kan gegeven worden via het mail-icoontje of direct naar de beheerder van PARQY (parqy@meander1.nl).

Schermlayout

Het beginscherm van PARQY ziet er op de verschillende apparaten anders uit. Functioneel is er geen verschil.

 • Op de laptop is de meeste ruimte. In de linker kolom zijn daar de omschrijvingen van de icoontjes toegevoegd.
 • Op het tablet zijn deze omschrijvingen niet zichtbaar.
 • Op de smartphone zijn de omschrijvingen helemaal verdwenen.

Laptop
Scherm op laptop of PC

Tablet
Scherm op tablet

Smartphone

Schermafbeelding Smartphone

Werking PARQY

Na het inloggen verschijnt automatisch het eerste scherm met het overzicht. Vanaf dit scherm kun je bestaande reserveringen, verzoeken, beschikbaarheden, de marktplaats en het puntenoverzicht bekijken.

Let op: Dit is slechts een overzichtscherm. Alle activiteiten worden via de overige icoontjes uitgevoerd.

Reserveren

Je wilt een parkeerplaats reserveren. Op dit scherm geef je de gewenste periode op. Klik op de Zoeken-knop en het systeem zoekt naar een beschikbare plaats. Indien een vrije parkeerplaats aanwezig is, wordt deze direct toegewezen. Als er geen plaats aanwezig is kun je een verzoek indienen. Zo kan automatisch een later ingediende beschikbaarheid van een parkeerplaats, voor deze periode gekoppeld worden met jouw verzoek.

Uitlenen

Je wilt jouw parkeerplaats vrijgeven voor inhuur door anderen. Op dit scherm kun je de beschikbare periode van jouw parkeerplaats opgeven.

Marktplaats

De marktplaats biedt de mogelijkheid om punten te kopen of te verkopen. Punten zijn nodig om een reservering te kunnen maken. Leen jij als eigenaar jouw parkeerplaats regelmatig uit, dan heb je een hoger puntensaldo opgebouwd. De eigenaar kan deze punten vervolgens aanbieden op de marktplaats. Een andere gebruiker kan juist veel bezoek hebben gehad of geen eigen plaats hebben. Die kunnen dan van jou punten kopen.

Marktplaats bevat 3 schermen:

Transacties

Dit scherm geeft een overzicht van de eigen transacties.

Inkopen

Op dit scherm kun je punten inkopen van anderen. Je kunt ook een deel van de beschikbare punten inkopen. Nadat punten zijn gekocht ontvangen de koper en de verkoper een sms met de gegevens van de tegenpartij. De koper maakt het geld over. De verkoper controleert of het geld is overgemaakt en keurt daarna de transactie goed. Op dat moment worden de punten in het systeem overgeschreven.

Verkopen

Je hebt een hoog saldo punten en wilt deze graag verkopen. Op dit scherm kun je de punten in de verkoop doen.

Plattegrond

Op dit scherm wordt de plattegrond van de garage getoond.

Mijn gegevens

Op dit scherm staan de persoonlijke gegevens. Deze kun je eventueel aanpassen.

Installeren PARQY op Iphone

PARQY is nog niet beschikbaar als App in de Appstore. Je kunt het systeem handmatig toevoegen aan het startscherm van je smartphone of tablet.

Op deze manier installeer je PARQY geïnstalleerd op de Iphone of Ipad:

 • Kies app.parqy.nl onder Safari.
 • Klik op het middelste icoontje (vierkantje met pijl omhoog)
 • Zet in Favorieten

Schermafbeelding iPhone

Installeren PARQY binnen Android

Op deze manier installeer je PARQY op een smartphone of tablet met Android

 • Open de Chrome app
 • Zoek naar app.parqy.nl
 • Klik op het menu (de 3 puntjes rechts bovenin het scherm)
 • Kies voor “toevoegen aan startscherm”
 • Een icoontje wordt nu toegevoegd aan je startscherm

 

Inloggen in PARQY

Om in te kunnen loggen bij PARQY, moet je email adres bekend zijn in het systeem. De eerste keer vul je het email adres in en vervolgens klik je op wachtwoord vergeten.  PARQY stuurt een email met instructies naar het bekende email adres.

Als je een foutmelding ziet, dan is het email adres niet in PARQY bekend. Mail dan een verzoek tot deelnemen naar de beheerder (parqy@meander1.nl). De beheerder controleert of je een bewoner bent van Meander en of je gerechtigd bent om het systeem te gebruiken. Als je aan de voorwaarden voldoet, zal hij een account aanmaken onder jouw email adres. Na de bevestiging hiervan, kun je zoals hierboven staat vermeld, alsnog jezelf aanmelden bij het systeem en je password en gegevens zelf invoeren.

Als je email adres wel al in het systeem bekend is, volg dan de instructies in de ontvangen email om je wachtwoord zelf opnieuw in te stellen en je gegevens te controleren.

error: Inhoud is beschermd